Volgende bijeenkomst

Zondag 25 september 2022

WITTGENSTEIN – Bert Keizer

In 2000 publiceerde Bert Keizer Leven en werk van Ludwig Wittgenstein.

Niemand dacht oorspronkelijker, speelser en scherper dan Ludwig Wittgenstein, en hij wist het. Van de kristallijnen helderheid in de Tractatus tot de alledaagse onoverzichtelijkheid van de Filosofische onderzoekingen blijft zijn denken één lange worsteling tegen de betovering van ons intellect door de schier eindeloze variatie van vermommingen waarin de taal de gedachte aan het oog onttrekt.

Bert Keizer (1947) is arts en filosoof. In 1994 verwierf hij landelijke bekendheid met de bestseller Het refrein is Hein – Leven en sterven in een verpleeghuis. Hij schreef de succesvolle boeken Waar blijft de ziel? (essay van de Maand van de Filosofie), Koud liggen   ( Boekenweek geschenk), Taal, de dwalende gids (over Wittgenstein), Welk een waagstuk is een brief (vertaling van Emily Dickinson) en Onverklaarbaar bewoond (over de hersenen). Keizer is columnist van Trouw en van Medisch Contact.

“Keizers enthousiasme spat van de pagina’s af. Hij slaagt erin iets van de grootsheid van Wittgenstein over te brengen, en ook van de vreugde die daaraan te beleven valt.” – Hans Achterhuis in de Volkskrant.

Plaats: Dat Bolwerck Zaadmarkt 112, Zutphen

Tijd: (Let op:) 14.30 uur – zaal open om 14.00 uur
Kosten: € 15.- contant (pinnen kan niet)
Vooraf aanmelden is gewenst. Er zijn maximaal 60 plaatsen beschikbaar.
Aanmelden bij info@filosofiecafe.nl.