Corrie Haverkort op 22-09-2019

Corrie Haverkort is filosoof, gespecialiseerd in de wijsgerige ethiek. Zij geeft lezingen waarbij het gaat om de volgende vragen: ‘Hoe vorm je een goed stiefgezin?’  ‘Wat is dat eigenlijk, een goed stiefgezin?’ en ‘Hoe bereik je dit?’  Samen met Ed Spruijt schreef zij het handboek voor school en begeleiding: ‘Kinderen uit nieuwe gezinnen’.
Tevens is zij beeldend kunstenaar. Haar schilderwerken zijn gerelateerd aan familiebanden. In dit kader schreef ze Bloedband, familie de werkelijkheid verbeeld bij uitgeverij Kontrast. Ze is medeoprichtster van Centrum voor Kunst en Filosofie en verzorgt cursussen, trainingen en lezingen: www.sabikunstenfilosofie.nl

In het najaar van 2019 zal Corrie docent zijn tijdens de Filosofieweek ‘Kant op Kreta’, georganiseerd door Academie op Kreta. Samenleven met anderen is vaak zo complex en ingewikkeld dat we soms niet meer goed weten wat nog klopt of wat niet. Maar volgens de filosoof Kant (1724-1804) is het mogelijk om ondanks allerlei verleidingen en menselijke missers toch steeds opnieuw weer te weten wat ons te doen staat. Wat kunnen we hiermee in ons dagelijks leven?

Publicaties

Liever Liefde dan de beste buggy, (Haverkort-Kooistra) uitgeverij Pica 2015
Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin? Stiefplan, tips en tools, (Haverkort-Kooistra) uitgeverij Pica 2012
Kinderen uit nieuwe gezinnen, handboek voor school en begeleiding,
(Haverkort-Spruijt) uitgeverij Lannoo Campus, 2012
Bloedband, familie de werkelijkheid verbeeld, (Haverkort) uitgeverij Kontrast 2007

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven