Hans Boutellier – Van God los?!

 

Op 22 april zal bij ons te gast zijn Hans Boutellier. Hij spreekt over het seculiere experiment: ontwikkeling, consequenties en toekomst.

‘Als niemand meer in God gelooft, dan wordt het een zootje, jongen’ – dat kreeg Hans Boutellier in zijn jeugd van zijn vader te horen. Hij maakt in zijn boek de balans op: heeft zijn vader gelijk gekregen?

Boutellier behandelt de consequenties van de secularisering en gaat onder andere in op de ontwikkeling van de criminaliteit, de seksuele moraal en de immigratie. Het seculiere experiment (uniek voor westerse landen) lijkt onder druk te staan. Hans Boutellier ziet zich zelf als ‘kind van de secularisering’, maar ziet ook het verlangen naar waarden, zingeving en bezieling en gaat met u in gesprek over zijn voorzichtige antwoord.

Opzet van de middag

Hans Boutellier, hoogleraar aan de Vrije Universiteit en lid van de Raad van Bestuur van het Verwey-Jonker Instituut, houdt een inleiding van veertig minuten. Daarna volgt een korte plenaire discussie. Na de pauze is er gelegenheid tot gesprek in kleine groepen, aan de hand van stellingen over het onderwerp van de lezing.

Voor zijn onderzoeken in samenwerking met andere universiteiten en kunstdisciplines kreeg hij diverse prijzen: de Laurenspenning van de stad Rotterdam, de Enlightened Society Award van de Shambala Tibetanen en de Lof der Zotheidpenning. Ook werkt hij in diverse ecosociale projecten met kinderen en jongeren. Henk Oosterling is universitair hoofddocent filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Aan de bar kunt u drankjes en hapjes bestellen.

Het filosofiecafé: ontmoeten, inspireren, leren en gezelligheid gaan er hand in hand!

Het belooft een interessante middag te worden. We verwachten veel bezoekers.  Om verzekerd te zijn van een plaats, kunt u reserveren door een mail te sturen aan info@filosofiecafe.nl

Ook bij de e-mailaanmeldingen geldt: wie het eerst komt… 

Uw reservering houden wij vast tot 14.45. Daarna niet meer, dus wees op tijd ook als u gereserveerd heeft. 

Tot zondag 22 april!

Datum: zondag 22 april 2018

Tijd: 15:00 – 17:00 (inloop vanaf 14:15)

Adres: Het Koelhuis

            Coenensparkstraat 1

            7202 AN Zutphen

            Entree: 15,- per persoon (ex. Consumpties)

Het Filosofiecafe Zutphen wordt georganiseerd door 

Martin Olden. Henk Vonk, Henk van Heun en Wouter van den Wall Bake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven