Douwe Draaisma over tijd en herinnering

Op 26 november zal bij ons te gast zijn Douwe Draaisma. Hij spreekt over tijd en herinnering: een kleine filosofie van het geheugen.

Iedere herinnering sluit een contact tussen twee polen in de tijd. Door de herinnering verschijnt iets van het persoonlijke verleden in het heden, maar omgekeerd komt ook iets van het heden in de herinnering terecht. Ligt ons verleden wel zo vast, als onze herinneringen een leven lang vatbaar blijven voor revisie? Douwe Draaisma filosofeert over een regel van Marten Toonder: ‘Iets wat in de jeugd gebeurd is, is dikwijls het gevolg van een voorval op oudere leeftijd.’ 

Douwe Draaisma is internationaal bekend om de boeken die hij heeft geschreven met thema’s die direct onze persoonlijke beleving raken. Zijn prachtige ‘Waarom gaat de tijd sneller als je ouder wordt’ is in meer dan twintig talen verkrijgbaar. Ook zijn ‘Vergeetboek’ en ‘Heimweefabriek’ zijn in meerdere talen verschenen.

Douwe Draaisma studeerde psychologie en filosofie aan de universiteit van Groningen. Hij promoveerde bij Piet Vroon. Sinds 2010 is professor in de Geschiedenis van de Psychologie in Groningen en bekleedt daar de Heymans-leerstoel.

Het belooft een interessante middag te worden. We verwachten veel bezoekers.  Om verzekerd te zijn van een plaats, kunt u reserveren door een mail te sturen aan info@filosofiecafe.nl

Ook bij de e-mailaanmeldingen geldt: wie het eerst komt…

Uw reservering houden wij vast tot 14.45. Daarna niet meer, dus wees op tijd ook als u gereserveerd heeft.

Tot zondag 26 november!

Datum: zondag 27 november 2017

Tijd: 15:00 – 17:00 (inloop vanaf 14:15)

Adres: Het Koelhuis

            Coenensparkstraat 1

            7202 AN Zutphen

            Entree: 12,50 per persoon (ex. Consumpties)

Het Filosofiecafe Zutphen wordt georganiseerd door

Martin Olden. Henk Vonk, Henk van Heun en Wouter van den Wall Bake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven