Rikus Koops – De denkfout van de vrije wil

Op zondag 21 mei houdt filosoof en schrijver Rikus Koops een inleiding over dit onderwerp. Koops is vooral bekend van zijn hertaling in het Nederlands van Spinoza’s Korte Verhandeling,

een voorstudie van De Ethica. Koops betoogt in zijn inleiding dat ‘de vrije wil’ wellicht de belangrijkste denkfout is die ons belet de wereld te beschouwen zoals die werkelijk is. En die kwestie is volgens Koops helemaal niet academisch of theoretisch. Het bepaalt in hoge mate de manier waarop wij in ons dagelijks leven naar de wereld kijken en onszelf en onze medemens beoordelen.

Koops zal als een echte ‘Spinozist’ de oorzaken en gevolgen van deze denkfout bespreken. Maar hij zal bovendien ‘aantonen’ dat juist het ontkennen van de vrije wil logisch is en bovenal grote voordelen biedt!

Wij verwachten veel belangstelling voor deze editie van het Filosofiecafe. Daarom wordt de middag gehouden bij Het Koelhuis in Zutphen. Wij raden aan uw toegangskaartje tijdig te reserveren via info@filosofiecafe.nl

Graag tot ziens op zondag 21 mei!

 

Datum: zondag 21 mei 2017

Tijd: 15:00 – 17:00 (inloop vanaf 14:15)

Adres: Het Koelhuis

            Coenensparkstraat 1

            7202 AN Zutphen

            Entree: 12,50 per persoon (ex. Consumpties)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven