Paul Scheffer – De vrijheid van de grens

Filosofiecafe Zutphen presenteert op zondag 19 februari, op weg naar de verkiezingen, een genuanceerde filosofische verhandeling over een van de meest urgente politieke thema’s van deze tijd: de vrijheid van de grens. Onder deze titel schreef de bekende filosoof en publicist Paul Scheffer, die de inleiding zal verzorgen, met de nodige filosofische distantie een essay waarin wordt betoogd dat een open samenleving alleen kan bestaan door enige ruimtelijke afbakening. 

In politiek perspectief signaleert Scheffer een beweging dat wanneer de weldenkende goegemeente geen woorden meer heeft om grenzen vorm te geven, vroeg of laat het moment komt dat mensen met een autoritaire inslag die grenzen gaan trekken. Scheffer neemt ons mee om voorbij onze ‘morele verlegenheid’ zelf op zoek te gaan naar een antwoord op hoeveel begrenzing een beschaving nodig heeft die democratie en mensenrechten wil bevorderen. 

Wij verwachten veel belangstelling voor deze editie van het Filosofiecafe. Daarom wordt de middag gehouden bij Het Koelhuis in Zutphen. Wij raden aan uw toegangskaartje tijdig te reserveren via info@filosofiecafe.nl

Graag tot ziens op zondag 19 februari  !

Filosofiecafe Zutphen

 

Datum: zondag 19 februari 2017

Tijd: 15:00 – 17:00 (inloop vanaf 14:15)

Adres: Het Koelhuis

            Coenensparkstraat 1

            7202 AN Zutphen

            Entree: 12,50 per persoon (ex. Consumpties)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven