Rob Riemen – Het Geschenk van de Muzen

Onze gast zal zijn Rob Riemen. Hij zal iets vertellen over het belang van kunst voor de geestelijke ontwikkeling van de mens.

Rob Riemen is directeur van het Nexus Instituut (https://www.nexus-instituut.nl/), dat hij in 1994 oprichtte. Het is een culturele denktank die het Europese cultuurgoed hoog in het vaandel heeft staan. Gastsprekers van het Nexus Instituut waren onder meer de filosofen Georg Steiner, Slavoi Zizek, Rüdiger Safranski, Fernando Savater.

Rob Riemen is de schrijver van Adel van de Geest, een vergeten ideaal. Hij heeft het over een onafhankelijke waarachtige levenshouding, die te verkrijgen is vanuit een brede kennis van (Europese) cultuur. Literatuur bijvoorbeeld is complementair aan wetenschap. Met de (politieke) wetenschap leer je de feiten en jaartallen kennen. Maar als je echt wilt begrijpen wat het fascisme is, moet je de roman Doktor Faustus van Thomas Mann lezen.

Om zeker te zijn van een plaats, moet u zich van te voren aanmelden via info@filosofiecafe.nl en niet via een ander emailadres.

We verwachten veel bezoekers.  Ook bij de email-aanmeldingen geldt: wie het eerst komt… Uw reservering houden wij vast tot 14.45. Daarna niet meer, dus wees op tijd ook als U gereserveerd heeft.

Let op: De locatie van het Filosofiecafé Zutphen is gewijzigd. De bijeenkomst van 22 Mei zal plaats vinden in de bovenste verdieping van de Wijnhuistoren:

Locatie: Groenmarkt 40, 7201 HZ, Zutphen

(U bereikt ons filosofiecafé via de grote trap buiten.)

entree: € 12,50 (exclusief consumptie)

aanvang: De zaal is vanaf 14.15 geopend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven