Jos de Mul – De Domesticatie van het Noodlot

Op 21 februari 2016 zal bij ons te gast zijn professor Jos de Mul.

Hij zal een inleiding houden over zijn boek  ‘De Domesticatie van het Noodlot’. Daarna discussie.

Al eeuwen gebruiken mensen de techniek om het noodlot uit hun bestaan te bannen, maar tevergeefs. Naarmate de westerse cultuur niet meer gelooft in de christelijke hemel, moet met behulp van de techniek hier en nu het paradijs gerealiseerd worden. We ondervinden dan ook veel gemak van de techniek. En we kunnen ziektes bestrijden met geavanceerde technologische instrumenten en zo de dood van ons wegschuiven.

Maar er blijft een onverbiddelijke tegenstelling tussen de hoop op een steeds beter functioneren van de laatste technologische ontwikkelingen en het genadeloze noodlot, zoals beschreven in de Griekse tragedies.

 

datum: 21 februari 2016 van 15.00 tot 17.00 uur

locatie: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, 7201 DE Zutphen

entree: € 12,50 inclusief twee drankjes

aanvang: 14.15 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven