Jan Bor – Wat is wijsheid

Op zondag 22 november aanstaande hebben wij een bijzondere spreker uitgenodigd voor het filosofiecafé in Zutphen. We hebben de filosoof Jan Bor bereid gevonden om een inleiding te houden over het thema: WAT IS WIJSHEID? Jan Bor gaat een praatje houden met als thema: ‘wat is wijsheid?’ Voor Jan Bor is wijsheid iets waarnaar gestreefd kan worden. Maar we kunnen niet zeggen wat het is. Jan Bor studeerde filosofie. Omdat hij de westerse filosofie te theoretisch vond, heeft hij zich daarna intensief met Zen bezig gehouden. In de meditatie kwam hij erachter dat de belangrijkste vragen niet met woorden te beantwoorden zijn. Denk aan ‘wie ben ik?’ en ‘Wat is de zin van het bestaan?’ Na zijn langdurige kennismaking met Zen is Jan Bor weer teruggekeerd naar de westerse filosofie. En dat leidde tot een aantal boeken. Hij was redacteur van het prachtige geïllustreerde filosofieboek: ‘De Verbeelding van het denken”: een prima naslagwerk voor oosterse en westerse filosofie. Andere publicaties van Jan Bor zijn ‘Wat is Wijsheid?’ en ‘Mondriaan filosoof.’

Om zeker te zijn van een kaartje kun je nu al reserveren via ons mailadres: info@filosofiecafe.nl

datum: 22 november 2014

locatie: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, 7201 DE Zutphen

entree: € 12,50 incl twee consumpties tijdens de pauze

aanvang: 15.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven