Bert Keizer – Waar blijft de ziel?

Op zondag 10 mei aanstaande komt Bert Keizer naar het filosofiecafé in Zutphen. Hij houdt een inleiding over een op de achtergrond geraakt, maar belangrijk filosofisch onderwerp waar hij zich in ons materialistische en wetenschappelijke tijdperk druk over maakt: Waar blijft de ziel? Keizer (verpleeghuisarts en filosoof) schreef er een interessant boekje over met dezelfde titel.

Het onderwerp is buitengewoon actueel. Hoezeer de moderne wetenschap ons probeert te overtuigen dat ‘wij ons brein zijn’,  en onze gevoelens te reduceren zijn tot ‘sputterende neuronen’,  ervaren wij wel degelijk veel meer dan dat, als we het hebben over onze persoonlijke bezieling. Wat dat zou moeten betekenen voor bijvoorbeeld de benadering van mensen die wonen in een verpleeghuis, heeft Keizer een uitgesproken mening over.

Ondanks het citaat van Wittgenstein dat Keizer in zijn boekje gebruikt dat ‘het menselijk lichaam het beste beeld is van de menselijke ziel’ is de titel van Keizers boekje nog klassiek dualistisch. Dat wordt een interessant gesprek. Bert Keizer is er klaar voor!

datum: zondag 10 mei 2015

locatie: Wijnhuistoren, Groenmarkt 40, 7201 HZ Zutphen

entree: € 10,-

aanvang: 15.00 uur

Kaarten zijn te reserveren via info@filosofiecafe.nl. Aan het einde van iedere week verzenden wij een bevestiging van de ontvangst. Kaarten zijn af te halen tot een half uur voor aanvang van de bijeenkomst. Daarna zijn ze weer beschikbaar voor de vrije verkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven