Stine Jensen – Echte vrienden

Op 15 februari 2015 komt filosoof Stine Jensen, bekend van diverse boeken en TV, een inleiding houden over een belangrijk filosofisch onderwerp: vriendschap. Jensen onderzoekt de waarde van intimiteit in tijden van facebook, GeenStijl en Wikileaks. Toch is het onderwerp al zo oud als de filosofie zelf. Zo worden er verschillende vormen van vriendschap onderscheiden in de filosofie: vrienden om mee te genieten, nuttige vrienden en echte vrienden. Deze laatste vorm van vriendschap is volgens Plato en Aristoteles gebaseerd op de ontdekking van gelijkheid en de uitwisseling van ideeën. Het verlangen naar deze echte vriendschap is inspiratie voor menig filosoof, poëet en verhalenverteller. Toch komt echte vriendschap in het dagelijks leven maar moeizaam tot stand. Hij is uniek, vergt inspanning en aandacht en maakt daarom het leven de moeite waard.

datum: zondag 15 februari 2015

locatie: Wijnhuistoren, Groenmarkt 40, 7201 HZ Zutphen

entree: € 10,-

aanvang: 15.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven