Joep Dohmen – De Prijs van de Vrijheid

Op zondag 14 september 2014 is Prof. Joep Dohmen onze gast in het filosofiecafé. Dohmen is hoogleraar Wijsgerige en Praktijkgerichte Ethiek aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Hij is bekend van zijn boeken over levenskunst. Levenskunst is volgens hem werken aan je eigen autonomie. Voor hem is vrijheid een belangrijk thema in het leven van de moderne mens omdat velen niet weten hoe met die vrijheid om te gaan. Wat blijft er bijvoorbeeld over van een zinvol bestaan als men de pensioengerechtigde leeftijd heeft behaald en het werk is weggevallen?

Nu de kerken leeglopen, God uit Jorwerd en grotere steden is verdwenen, sociale netwerken als families uit elkaar vallen, zijn wij vrij van de oude verbanden. Daardoor worden we min of meer gedwongen als individu de zin van ons leven zelf te vinden. Dat hebben we niet geleerd. De vrijheid blijkt even vaak een last als een lust, zegt Dohmen. De levenskunst biedt ons nieuwe inzichten om te leren zelf vrij te zijn en het eigen leven op een zinvolle manier vorm te geven.

datum: 14 september 2014

locatie: Café de Schatkamer, Laarstraat 48, ZUTPHEN

entree: € 7,50

aanvang: 15.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven