Bas Haring – Het nut van een onderzoekende levenshouding

Volgens Bas Haring stellen we onszelf te weinig kritische vragen. En hij wijst erop dat de wetenschap zich heeft kunnen ontwikkelen door mensen die kritische vragen konden stellen. Volgende maand komt het nieuwe boek van Bas Haring uit waarin de auteur tips geeft om te ontdekken welke vragen voor ons belangrijk zijn, met andere woorden om ons te helpen onze eigen vragen te stellen. En wanneer we dan zo’n vraag gesteld hebben, hoe kunnen we hier een antwoord op krijgen?

Kritische vragen kunnen in eerste instantie onzinnige vragen lijken (zie het programma Proefkonijnen van BNN), maar vaak leiden deze vragen die we zelf stellen, tot nieuwe inzichten. Het is intussen wel van belang hoe we met zo’n vraag omgaan. Allereerst moeten we die eigen vragen serieus nemen, en zelfstandig op zoek gaan naar antwoorden. Check

datum: 16 februari 2014

locatie: Café de Schatkamer, Laarstraat 48, ZUTPHEN

entree: € 7,50

aanvang: 15.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven